maxresdefault

 

Karácsony közeledtével örömteli elfoglaltság lehet natúr kozmetikumok készítése ajándékba. A természetes dezodor mindenképpen jó ajándék lehet

és elkészítése nem igényel semmiféle bonyolult technikát. Pancsoljunk az illatos összetevőkkel bátran!

Hozzávalók: 

- néhány rózsaszirom

- egy fél kezeletlen narancs leve és héja

- 150 ml víz

- 50 ml almaecet

- pár csepp narancs illóolaj

red lentils 2
 
Az őszi párás hűvösben, amikor már szinte tapintható a természetben az elmúlás, testünk-lelkünk vágyik valami belülről melengetőre.
Ennek tökéletes megtestesítője ez a könnyen elkészíthető vöröslencse leves, pirított tarhonyával, ami egytál ételként is megállja a helyét.
A vöröslencse a legkönnyebben emészthető hüvelyes, aminek magas a vastartalma és ami nem utolsósorban áztatás nélkül is 
hamar puhára fő. A lencse fogyasztása nyugtatólag hat az idegrendszerre és türelmessé, békéssé teszi az embert , pláne ha olyan finomságokkal van
körülbástyázva,mint a póréhagyma, zellerszár vagy egy kis füstöltkolbász.
Őszi estéken egy csésze forró levessel bekuckózva készen állunk az évszak színes gazdagságára figyelni, a kint készülődő hideg helyett.

shutterstock 464300804 776x600

"Mikor az ember kisbaba még sok mindent megért,

Tudja hogy a napsugár a szélnek mit mesélt...:""

 

Nem kell  túlbonyolítani a dolgokat, bonyolódnak azok maguktól is )) Hát álljunk meg egy pörgetésnyi időre...

A gyermeki egyszerűség ihlette ugyanis a következő babásan finom smoothie-t, amely vaníliásan enyhe ízével és pürés lágyságával elandalít bennünket és

visszaröpít az időben, amikor még kicsik voltunk, na jó...inkább amikor a gyerekeink voltak kicsik.

3K Smoothie
Az első tavaszi napsugarak felpezsdítik végre a hangulatunkat, a libbenő friss szellő átjárja a tüdőnket és újra szívesen pörgetünk egy egészséges smoothie-t magunknak reggelire.
A böjti időszak a legalkalmasabb a nagytakarításra kívül-belül:)) A most következő receptet ihlető bőrfrissítő arcradír kívül, a fanyar ízű smoothie pedig belül hivatott a nagytakarításra.
A mostani alkotásom a 3K nevet kapta,a Kivi-Körte-Kaukázusi kefír szentháromsága, mely mint egy jó titkosügynök felderíti a méreganyagokat a szervezetben és görgeti maga előtt mindazt, ami nem oda való.