silhouette of young beautiful bikini woman sitting on the summer beach looking away at sunset evlqb9xi9g F0000

Vannak napok, amikor sehogy sem vagyunk jól. Pedig látszólag semmi sem indokolja. Süt a nap, nem vagyunk betegek, kedves velünk a környezetünkben  

mindenki...és mégse. A kérdésre persze, hogy hogy vagyunk, azt válaszoljuk, hogy jól, de azért pontosan tudjuk, hogy nem.

Csak nem értjük, hogy miért nem.

Hát ennyire hülye vagyok én? - tesszük fel magunknak a kérdést.

Mire az a sok önsegító könyv, pozitív gondolkodás, mozgás meg egészséges életmód, meg "mittudoménmi?"- ha most meg itt állunk megint vacakul.

Ezekről az állapotokról szeretnék most írni, mindenféle tudományos megalapozottság nélkül.

Érdekel? Csak akkor olvass tovább.

Bach terápia

 

"Minden emberi bajra - legyen az testi vagy lelki eredetű - kell, hogy legyen a természetben megfelelő gyógyszer." Dr. Edward Bach


A XX. század elején élt angol orvos felismerte, hogy a megbetegedéseknek az oka összefügg a folyamatos lelki stresszel, amiben az emberek tartósan élnek. Az általa megalkotott Bach virágterápia természetes és gyengéd kezelési módszer, mely a felhasznált növények pozitív rezgésével hat az ember kedélyállapotára és ez által a lelki majd testi gyógyulására. 

eb11489f4d1f33f
Kedves Olvasó!
Most egy kicsit komolyabb témáról írok neked... nem olyan gyorsan legörgetős, két kattintással elintézős praktika ez. 
Kérlek, majd akkor olvasd tovább, ha van egy lélegzetnyi időd...vagy kettő, három.
A tavasz, a húsvétot megelőző időszak gondolom, nálad is a megtisztulás, az újrakezdés ideje. Na, de mitől is kellene egész pontosan megtisztulni?
Érzed, hogy minden arra inspirál, hogy végre leoldd magadról a tél okozta károkat, hiszen a természet mutatja minden irányból a jó példát.
A kertben a fákról,a bokrokról lemetsszük az elhalt részeket, kedvünk támad kiszortírozni a szekrényeket, átszellőztetni az egész lakást és beengedni a táncoló napsugarakat.
Úgy érezzük itt az idő a testünk-lelkünk felfrissítésére is.

yoga meditation entspannungstechnik
 
A szépség megnyilvánulása áhítattal tölt el minden embert, egyöntetűen felismeri mindenki a valódi szépséget, még akkor is, ha ez eltérő kultúrákban egész mást jelent.
A legtöbb ember abban is egyetért, hogy a valódi szépség belülről nyilvánul meg. Átragyog az emberi testen és sugárzó fényként vonza a tekintetet.
Ám a negatív érzelmek, sötét gondolatok idővel elcsúfítják még a legszebb arcot is.
Az ember kapálózhat ilyenkor...idegesen magára kenhet ezt-azt vagy elfuthat a mindentvágó sebészhez, a megoldás úgyis csak átmeneti lehet.
A valóság újra és újra előtűnik a mélyből, mint a homok az elhúzódó víz alól és kirajzolódik a szemlélő számára.
Ilyenkor tavasszal előbújnak az első hóvirágok és a téli korhadás alól kibukkanó növények zöldjében mindenhol az újjászülető életerőt látjuk magunk körül. Figyeljük meg mindezt idén önmagunkban is!