"Két karodban ringatózom csöndesen.
Két karomban ringatózol csöndesen.
Két karodban gyermek vagyok hallgatag.
Két karomban gyermek vagy te hallgatlak.
Két karodban átölelsz te ha félek.
Két karommal átölellek s nem félek..."
(Radnóti Miklós)

Egy kora tavaszi reggelen sápadt kis arcomat eltűnődve nézegettem a tükörben...majd kezdtem pontosan érezni, hogy mire lenne szükségem.
Egy finom illatú, frissítő arckrémre, ami ezen a fáradt reggelen élettel töltené fel a bőrömet.
Összehúzott szemmel vizslattam végig a fürdőszoba polcokat...lássuk csak, illatmentes hidratáló...ez nem, frissítő arctonik...brrr, de hideg, ásványi alapozó...ragacsos lesz az összes ujjam, valami növényes ránctalanító...ááá, nem szeretem a szagát.
Hja, sóhajtottam egyet és inkább letöröltem a tegnapi szempillaspirál feketéllő maradékát a szemem alól.
Gondoltam,majd csak elindul ez a nap is valahogy, de mélyen legbelül, azért szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy lehet az, hogy az olyan bőségesnek hitt választékomból ehhez a mai kis reggelhez semmit sem találtam megfelelőnek.


Hiszek a megoldás erejében..:))
Már előre élveztem minden pillanatát a vásárlás ízének.
Végig fogom szagolgatni az összes kencét, amit csak az üzletekben találok. Természetesen a legjobbat fogom választani a sokféle illatos krémből, idő és ár ma nem számít, határoztam el magam.
E gondolattal feltöltekezve vetettem bele magam az üzletek kínálatába.
Sugárzó mosollyal közeledtem a készséges eladónő felé...
"-Tudja, én olyan hidratálókrémet keresek, ami reggel nemcsak az arcomat, de a lelkemet is felébreszti....érti ugye?....az illatával...hogy, amikor megérzem ezt a frisseséget, kedvem legyen élni...aznap...-és mindennap."
Az eladónő arcát látva elbizonytalanodtam kissé...
(mégis,mi a fenét akarok én ettől a szegény, fáradtnak látszó családanyától?!)
majd újabb magyarázatba kezdtem:
"- Ó, bocsánat! Natúrkozmetikumok közül tudna nekem valami kellemes, frissítő illatút ajánlani?"
Nyertem...-súgtam magamnak elégedetten, látva az arcán, hogy így már értelmezhető számára a kérésem. Udvariasan elmosolyodott és megindult a polcok felé...
Néhány perc keresgélés után már komolyan megsajnáltam és elkezdtem mentegetőzni.
"-Hagyja csak, nem olyan fontos...persze, értem én...a natúrkozmetikumok általában illatmentesek...persze,hogy általában nem ezek a vásárlói szempontok. Elnézést kérek és köszönöm, persze...majd meglátom...igen, még átgondolom"...és kisiettem az üzletből.

Sok hónap telt el azután.
Egy meleg szeptembervégi napon a homokban feküdtem egy görög szigeten.
Felettem az ég kékje igazi tejszínhab felhőkkel, átölelt a homok langyos melege, hallgattam a tenger morajlását, a szél táncoltatta körülöttem a homokszemeket. Olyan békés volt minden.
A tenger sóját éreztem a bőrömön és egyszer csak felpattantam és nekiindultam,mint aki pontosan tudja, hogy hová megy.
A tengerparti utcákon bájos kis üzletek sora. Kilógva a sorból, egy jurta alakú boltocskára lettem figyelmes. Beléptem a jólesően hűvös helyiségbe és megálltam egy ismerősnek tűnő polc előtt...
Mintha valahol már láttam volna mindezt, olyan természetes, mintha mindig ismertem volna.
"- Segíthetek valamiben?" -kérdezte a feltűnően elegáns, középkorú hölgy.
Majd kedvesen magyarázni kezdte, - válaszul a csendemre, hogy mennyire büszkék ezekre a natúrkozmetikumokra, amiket már több, mint 30 éve gyártanak itt Görögországban.
99 %-os tisztaságú olajok, növényi alapanyagok, biogazdálkodásból származó összetevők...
Én meg csak álltam lecövekelve, bámulom a sugárzó tisztaságot, a finom színeket, az elegáns feliratokat, dobozról dobozra, tégelyről tégelyre...a teljes csöndben.
"- Nézze például ezt a finom testápoló krémet..-indult meg felém egy flakonnal...olívaolajos, nagyon könnyen felszívódik"- mondta a kedves hölgy, miközben hófehér, olajosan csillogó krémet csöppentett a kezemre.
Finoman siklott egyik kezem a másikon, éreztem a bőrömön az olaj jóleső bársonyosságát,ami egyben mégis frissítően nedves volt, majd két kezemet arcomra téve beszívtam az illatát..
és akkor a lelkem, mint egy izgatott kis pillangó összekapaszkodott az örömtől remegő szívemmel és én elképedt arccal néztem a hölgyre...mert megtaláltam az illatot, ami nemcsak a bőrömet, de
a lelkemet is felébreszti, hogy kedvem legyen élni aznap...és mindennap.

Ezt az érzést szeretném megosztani veled, ha elfogadod...ha te is ezt keresed.
Az olajok gyógyító érintését, a gyümölcsök, virágok jótékony segítő erejét,
a természet mindennapi ölelését, amelyre oly nagy szükségünk van.

Szeretettel: Mildoliva