Az éltető napsugarak hatására olajok keletkeznek a különböző növények csírájában, magjában és gyümölcsében, melyek biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz.

Mivel az olaj ismerősnek tűnik a bőr számára, maradéktalanul képes felszívódni és bejuttatni a mélyebb rétegekbe a különböző növényi hatóanyagokat, támogatva ezzel a bőr belső működési egyensúlyát.

Remekül használhatóak a különböző bőrproblémák hatékony kezelésére, legyen szó akár zsíros, pattanásos vagy érzékeny, vízhiányos bőr kezeléséről.

A növényi olajok felszívódás után sosem hagynak hátra a bőrön zsírfényt, ellentétben a kőolajszármazékokkal. A lassabban felszívódó olajok ( pl: ricinus) védőréteget alkotnak a bőrön megóvva azt a kiszáradástól, de nem gátolják a bőrlégzést és a pórusok élettani működését.Hatásmechanizmusuk alapján megkülönböztetünk:

- gyulladásgátló (pl:szőlőmagolaj)

- faggyúmirigy szabályozó (pl: csipkebogyóolaj)

- ránctalanító (pl: avokádóolaj)

- antioxidáns (pl: sárgabarackmagolaj)

- regeneráló (pl. olívaolaj)

- fitohormonális olajakat (pl:ligetszépeolaj)


Értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, szín-és ízanyagokat tartalmaznak, ezért a natúrkozmetikumokban, fitoterápiában és aromakozmetikában is eredményesen használják
őket.

Az olajok minősége függ a felhasznált növény, gyümölcs vagy mag minőségétől, valamint a kinyerés módjától és idejétől. Legjobb gyógyító tulajdonságai csak a hidegen (20 fok alatt)

sajtolt olajoknak vannak.

Ismerd meg jobban a növényi olajokat, hogy tudatosabban válogathass az általunk kínált kozmetikumok hatóanyagai között.


www.mildoliva.hu
Szeretettel: Mildoliva