cats

 

Ezt a szuper fincsi italt egy indiai étteremben kóstoltam először (hálás köszönet Lipták Andi barátnőmnek) és azután soha többet ki nem hagytam, ha újra lehetőségem nyílt rá.Sok időnek kellett azonban ahhoz eltelni, hogy rájöjjek,vannak dolgok, amikért nem kell feltétlenül a világ másik tájára utazni.
Ilyenkor persze nevetek magamon, de remélem, te is velem nevetsz, mert ilyenek vagyunk mi emberek. Korlátozottak és igen kreatívak - egyszerre...
Úgyhogy utána olvastam, miből is áll ez a frissítő ital és innen már rövid út vezetett ennek felülírásáig. Így született meg a saját Mango lassi verzióm.

apple apricot smoothie 39775b

 

Az illatozó, mézédes sárgabarackok isnpirálták a következő smoothie receptet, ami a banán miatt annyira tartalmas, hogy akár egy tízórai vagy uzsonna is kiváltható vele a nyári melegben.
A sárgabarack savassága és a banán édessége remekül érvényesül a rizstejben, ami hivatott elegyíteni a kompozíciót.

31958314 1435563466549222 7584940539980546048 n

 

Ez valami szemet gyönyörködtető tavaszi kompozíció lett...:)) A tavaszi színkavalkádban harsogóan előkelő helyet foglal el a friss sóska,ami fanyarságával, bámulatos színével , vitamin tartalmával és könnyű elkészíthetőségével biztos siker mindenki konyhájában. Megbolondítva egy kis reszelt citromhéjjal, szemcsés friss sajttal és a készen kapható hercegnő burgonyával pillanatok alatt felpezsdíti a hazatérő, fáradt családtagokat.

1392414395553

 

 

A téli hónapokban igazán közkedveltek a déli gyümölcsök, hogy emlékeztessenek bennünket az örök fényre és napsütésre.

A meleg sárgás- narancsos színek, a mediterrán, karibi illatok elröpítenek bennünket a februári szürkeségből legalább egy pár percig,

amíg összepörgetünk magunknak egy jó kis smoothie-t. Élvezzük az aromás illatokat, a banán selymes krémességét, az édes ízeket.